Колесо смаків і ароматів кави

Колесо смаків і ароматів кави - це, можливо, один з найважливіших інструментів в кавовій індустрії

Серед професіоналів колесо смаку відіграє дуже важливу роль, оскільки допомагає класифікувати незліченні характеристики смаку спешелті кави

У 2016 році WCR (World Coffee Research) спільно з десятками інших експертів, вчених і компаній, що займаються обсмаженням кави, створили цю велику класифікацію. Це було найбільше спільне дослідження смаків кави, яке дозволило створити, визначити і об'єднати загальну лексику для професіоналів галузі.


Колесо смаків допоможе зрозуміти позитивні та негативні смаки у вашій каві. Якщо те, що ви відчуваєте (наприклад, ноти яблука) знаходяться у верхній половині колеса - це добре, якщо у нижній (наприклад, медичний запах), то, мабуть, з зерном є проблеми.


Смаки погруповані, що формує легший шлях для розуміння. Зупиніть свій погляд в центрі кола та рухайтесь до країв для формування детального опису.


Ось тут ви можете детальніше ознайомитись зі всіма характеристиками цього інструменту та навіть дізнатись як відтворити той чи інший аромат в себе вдома (натисніть на будь-якому смаку):




Останні пости

Дивитися всі

Cold Brew