top of page
  • Фото автораVolodymyr

Про каву з Руанди

Оновлено: 27 трав. 2023 р.


Привіт, я Володя і розповім вам про каву з Руанди, так як нещодавно ми добавили її в наше меню як моносорт, на якому можна мпробувати смачне допіо, або ваш улюблений капучино:)


Вцілому на території Руанди розташовано близько 30 великих кавових плантацій, це досить мало, у співвідношенні до світового кавового виробництва. Всі насадження розташовані на заході країни в околицях столиці Руанди – Кігалі.

На сході вирощувати каву заборонено законом, так як там розташований національний парк. Весь урожай кави, зібраний у цій країні, проходить миту обробку на одній станції, яка є монополістом. Зібрані кавові ягоди приймаються на станцію виключно в день збору врожаю (вважається, що після 12 годин на зірваній ягоді починається процес ферментації, а це може погано впливати на смак напою)


З одного боку, монополізація обробки кави в Руанді, придушує права дрібних фермерів та обмежує їх у свободі вибору. З іншого ж боку, ця станція має дуже жорсткі критерії контролю якості, тому кава Руанди так цінується.


Вперше кава в Руанді з'явилася в 1907 році, коли її сюди завезли німецькі місіонери. Але початком масового вирощування кави можна вважати 1930 рік, коли сюди прийшли бельгійські колоністи. Бельгійці намагалися вирощувати каву в Руанді в обов'язковому порядку на всіх можливих ділянках землі. Але досить довго кава з Руанди асоціювалася з низькою якістю, оскільки в країні не було достатньо розвиненої інфраструктури для обробки зібраного врожаю.


Але після громадянської війни в 1990 році новий уряд зробив величезний акцент на кавову галузь. Після цього в індустрію кави Руанди було вкладено чимало коштів і сил. З роками це дало свої плоди, і зараз арабіка з Руанди вважається однією з найбільш високоякісних сортів арабіки з Африки. Кава з Руанди не рідко перемагає на різних світових кавових конкурсах. І все більше і більше кавових магазинів хочуть бачити цю арабіку в своїй лінійці


В наших кавʼярнях, на кавових поличках, як і в онлайн-магазині, є кава з Руанди. Скажу вам, що наші працівники, які захищають звання "бариста третьої хвилі" на атестаціях, останім часом все частіше готують каву на Руанді. І скажу вам, що це смачно:)



Варто розуміти, що каву з Руанди характеризується досить приємними дескрипторами сухофруктів, таких як сушина, сушені грушка, вишня чи навіть чорниця. Добреприготовлена кава зазвичай має медові дескриптори в ароматі, а в післясмак часто віддає жовті фрукти


28 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page