Cold Brew

Колд брю в прямому перекладі означає “холодне заварювання” і це справді так. Механіка така: змелену каву заливають холодною водою і залишають на тривалий проміжок часу — від 12 до 24 годин. Пропорція кави і води — 1:4 або міцніше. Результатом такого заварювання є концентрат, який проходить фільтрацію та може подаватись розбавленим водою, льодом або/також молоком. Кава, приготовлена за технологією колд брю, має яскравий смак, проте м’який смак. Кава, приготована таким методом буде мати багато кофеїну та значний термін зберігання.

Крім того, при такому заварюванні виділяється менше кислот та масел, що робить колд брю більш солодким, тому він підходить навіть людям з чутливим шлунком. Ми використовуємо колд брю як основу для приготування Nitro cold brew.



Історія цього напою почалася з далеких 60-х. За однією версією, ідея прокапування холодної води через товстий шар кави, належить голландцям. Так вони вирішували проблему транспортування готового продукту. Потім цей метод набув популярності в Японії, де і прижився на ринку як готовий консервований напій з цукром та молоком.

В 70-ті роки італійський гігант Illy почав виготовляти консервований напій без додатків та підсолоджувачів.

Згідно іншої теорії, колд брю починається з 60-х років з Гватемали, де Тодд Сімпсон під час робочої експедиції приготував смачний кавовий концентрат та після повернення додому сконструював колд брю систему Toddy. Завдяки концепції Сімпсона, його система сьогодні переросла у визначний метод колд брю.



Існує два найпопулярніші методи приготування колд брю: настоювання та прокапування.Метод настоювання - каву змішують з водою та дають настоятися. Метод прокапування - в окремому резервуарі знаходиться лід, що танучи, прокапує через каву в паперовому фільтрі.

Зазвичай для приготування напою використовують каву натуральної обробки, щоб смак був м’яким та чистим. Для своїх напоїв ми використовуємо каву анаеробної обробки, аби підкреслити всі дескриптори зерна.

Найпростішим для приготування вдома, звісно, буде метод настоювання. Тож як приготувати колд брю в домашніх умовах?

  1. Використовуйте каву грубого помелу.

  2. Розведіть її з водою (бажано фільтрованою) у банці або іншій посудині у пропорції 1:4 - 1:5. Ретельно розмішайте мелену каву, так щоб вона вступила у добрий контакт з водою і почався процес екстрагування.

  3. Поставте у холодильник або залиште в кімнатній температурі на 12-24 години.

  4. Процідіть напій у чисту посудину. Використовуйте паперовий фільтр. Готовий концентрат зберігайте в холодильнику.

  5. Коли закортить холодної кави, змішайте концентрат з водою, льодом чи молоком. Рецептів таких кавових коктейлів може бути безліч.

Експерементуйте!




Останні пости

Дивитися всі