Готуємо каву вдома: джезва

Оновлено: 22 лют.


Джезва – це найдавнішний спосіб приготування кави. Її перевагою є практичність та швидке заварювання. Щоб приготувати джезву вдома, нам потрібно: ⁃ джезва ⁃ кава ⁃ холодна вода ⁃ плита або пальник 1. Засипаємо каву у джезву у співвідношенні 6 г кави на 100 мл води. Помол кави має бути максимально дрібним. В ідеалі більш схожим до пороху. 2. Заливаємо холодною водою та перемішуємо 3. Кладемо на вогонь

4. Чекаємо поки кава не почне підніматись 5. Знімаємо з вогню тоді, коли кава підніметься до пікової точки 6. Різко переливаємо у чашку 7. Насолоджуємось смачною кавою в себе вдома! Яку каву краще обрати? Для джезви радимо використовувати каву, обсмажену під еспресо. Тоді напій буде з більш плотнішою текстурою та насиченим на смак. Серед лінійки KREDENS для джезви добре підійде Гватемала Органічна, Фірмовий бленд арабік. А якщо хочеться спробувати щось унікальне — Гондурас Оксідентей, анаеробної обробки. Тоді кава буде мати приємні дескриптори темного алкоголю, синього винограду, черешні та сливового джему.







Останні пости

Дивитися всі