Готуємо фільтр-каву в крапельній кавоварці: простий рецепт
Фільтр-кава, також відома як фільтр-американо, – це класичний чорний напій, що готується шляхом проливання гарячої води через шар меленої кави у фільтрі. Існує два основних способи приготування: автоматизований (батч-брю) за допомогою крапельної кавоварки та ручний (хенд-брю) з використанням пуроверів, таких як Chemex або Hario V60. Фільтр-кава містить більшу кількість кофеїну в загальному об'ємі порівняно з еспресо, хоча концентрація кофеїну на мілілітр напою менша. Це означає, що ви можете випити більшу порцію фільтр-кави, отримавши при цьому більше кофеїну загалом.
Як приготувати фільтр-каву в крапельній кавоварці?
Ось простий рецепт для приготування фільтр-кави в крапельній кавоварці:
Що вам знадобиться:
- Крапельна кавоварка
- Паперовий фільтр (залежно від моделі кавоварки)
- Кава (свіжозмелена)
- Фільтрована холодна вода
Пропорції:
Рекомендоване співвідношення кави до води – 6-7 г (повна столова ложка з гіркою) на 100 мл води.
Покрокова інструкція:
- Налийте воду: Залийте в кавоварку необхідну кількість холодної фільтрованої води. Зверніть увагу на позначки рівня на кавоварці.
- Засипте каву: Засипте мелену каву в резервуар для фільтра. Використовуйте середній помел, що нагадує грубу морську сіль. Занадто дрібний помел зробить каву гіркою, а занадто грубий – кислою. Змелена кава з супермаркетів часто має дрібніший помел, ніж потрібно для фільтр-кави. Деякі кавоварки потребують використання паперових фільтрів.
- Заварювання: Увімкніть кавоварку. Якщо є можливість регулювати температуру води, використовуйте температуру 80-92°C, щоб уникнути гіркого присмаку.
- Подача: Найкраще пити фільтр-каву протягом 10-20 хвилин після приготування. З охолодженням смак змінюється на більш м'який та кислий. У кав'ярнях для підтримки температури використовують спеціальні підігріваючі поверхні, але з часом кава все одно набуває терпкості.
Вас можуть зацікавити ці товари

Ethiopia Aricha Mulecha 250г
Смак: ігристе, мангове пюре, йогурт.
- 250г

Кава для чашки/джезви (Brazil Mogiana + Rwanda Mabanza) 250 г
Смак: горіхи, молочний шоколад, легка фруктовість.
- 250 г

Ethiopia Yirgacheffe 250г
Смак: барбарис, бергамот, малина, ваніль.
- 250г

Кава Rwanda Mabanza Bourbon 250г
Смак: черешня, слива, печене яблуко.
- 250г

Magura blend 400 г
Весь прибуток з продажу цієї кави буде перерахований на підтримку 47-ї ОМБр “Маґура”.
Смак: шоколад, кісточкові фрукти, ягоди.
- 400 г

Пуровер V60-02 пластик Juice Collection полуничний
- полуничний
Пiдпишiться на нашi новини
Не пропустiть жодної знижки чи новинки! Пiдпишiться на нашу розсилку та будьте в курсi всiх подiй Kredens Cafe.
Залишайте свою електронну адресу та отримуйте лише найкраще для справжнiх кавоманiв!