top of page

Кава по-львівськи


Шукаючи на просторах Інтернету, що ж таке кава по-львівськи і як її готувати, ви знайдете десятки статей з різноманітними рецептами, від кави у джезві до еспресо з додатками. Розберемося детально і по черзі, що ж таке кава по-львівськи.


У Львові та області не вирощують кавові зерна. І не викопують з-під землі також :) Тож власне львівського зерна не існує. Всю каву у Львів завозять з-за кордону, а вже тут можуть її обсмажувати.


Проте популяризація кави як напою та кавового ритуалу, певно, пішла саме від галичан. Львівська кавова фабрика підкріплювала статус за містом, через що в українців міцно закріпився образ кавового центру країни саме за Львовом.


Напої, що можна знайти в Інтернеті під заголовком “львівська кава” теж не зовсім львівські. Як так? А все тому що кава, заварена в джезві на піску - це кава по-турецьки. Так, до неї можна додати різні додатки, сиропи, цукор, але це не зробить її львівською.

Еспресо з різними додатками також не можна назвати львівською кавою, адже його готували і раніше, і не лише у Львові.


Чому ж тоді всі так женуться за кавою по-львівськи? Така назва напою дуже приваблює туристів, адже у новому місті чи країні завжди хочеться спробувати щось локальне. Тому заклади свої фірмові напої почали називати саме “кава по-львівськи”. Але що ж таке насправді кава по-львівськи і чи існує вона? І так, і ні. Львівською кавою можна назвати будь-яку каву, що приготована у Львові. Так само як каву по-київськи чи по-харківськи.


125 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page