top of page

Про каву з Ефіопії

Оновлено: 27 трав. 2023 р.


Кажуть, саме тут проросло перше кавове зернятко. Саме тут колись існувало давнє королівство Каффа, звідки пішла вся кавова легенда.

Кавовий бізнес в країні основний. Хоча на 90% – напівдикий. За славетною арабікою наглядають невеликі фермерські хозяйства. На маленьких плантаціях її збирають і висушують вручну. При цьому ефіопи докладають мінімум зусиль: вони зривають лише найкращі ягідки, відібрані для них природою. І хоча зерна кави Ефіопія різняться за розміром і не завжди гарні на вигляд, цю каву експерти цінують за складний аромат і дикуватий присмак.

Проте країна експортує менше половини свого кавового врожаю, адже ефіопці - ще ті кавомани, і решту врожаю кави припадає саме на них.

На високих схилах ефіопських гір росте лише арабіка. Зерна, висушені на сонці, набувають насиченого смаку з приємними шоколадними і фруктовими нотками. Можливо, тому що на плантаціях, про які піклуються люди, – кава росте поміж бананами та манго.


Найпопулярніші сорти ефіопської арабіки – Сідамо, Харар та Іргашеф, які культивують в однойменних провінціях.


У лінійці кави KREDENS CAFE можна знайти каву Ethiopia Buna Roma - із свіжим, багатогранним ароматом теплого абрикосового мармеладу. Смак цієї кави - солодкого персика, нектарина та дині. Пікантної текстури та із середнім тілом. Післясмак в міру тривалий, з іскристою кислинкою апельсину.

Світлої обсмажки, під фільтр.




67 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page