top of page
  • Фото автораVolodymyr

Omni Roast | Омні обсмажка

Нас Юля в фб попросила розказати про Omni Roast (омні обсмаження кави) Тому ми вирішили не просто відписати Юлі, а розповісти вам про омні обсмажку, а також про будь-яку іншу яка існує


омні обсмажування, омні обсмажка
омні обсмажування

Спочатку розповімо яке взагалі існує


В інтернеті ви знайдете інформацію про багато типів обсмажування: французьке, італійське, міське, тощо. І в теорії це так і є, але на практиці існує два види обсмажування: під фільтр (світле) та під еспресо (темне).


Під час обсмажування кавове зерно проходить багато стадій: деякі природні смаки в ньому залишаються, природні цукри карамелізуються та при дуже темній обсмажці – підгоряють, що створює гіркий смак, який ви відчуваєте в готовому напою. Пам’ятаєте яке темне італійське зерно, яке ви бачили в магазинах? Тепер ви знаєте, чому кава гірка. Насправді, таке обсмажування нівелює зусилля фермера, який вирощував цю каву, бо природні смаки зерна – не відчутні.

Через те все більшої популярності набирає світле обсмажування. Але для еспресо воно не завжди підходить, адже короткий час заварювання робить смак неприємно кислим та трав’янистим. Завданням обсмажчика є знайти такий баланс, щоб кава містила в собі всі смаки в розумних кількостях. А для фільтр-кавоварок світле обсмажування – те що треба. Завдяки довшому контакту зерна з водою кава виходить з м’якою кислинкою чи солодкавістю, що огортає ваші смакові рецептори (при правильному заварюванні).


Прихильники омні обсмажування говорять, що насправді, кожен сорт кави має своє ідеальне обсмажування. І воно єдине для конкретної кави. Якщо в попередньому ви вибираєте яким методом плануєте варити каву і під нього смажите зерно, то при омні обсмаженні, вам потрібно відштовхуватись від смакових характеристик самої кави. А спосіб заварювання може бути будь-який. Це вже ваше завдання зрозуміти який вам найсмачніший. Загалом кажуть, що при виборі кави перед омні обсмажуванням, обирають не надто дорогу, так як здебільшого через її багатогранність при окремих методах приготування можна зіпсувати смак

30 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page