Відмінності фільтр-кави від американо
Так чим же відрізняється фільтр-американо від звичайного американо? Звичайне американо готується на основі еспресо, що в подальшому розбавляється гарячою водою. Фільтр-кава (або фільтр-американо) готується за допомогою фільтр-кавоварки, де через шар змеленої кави засипаної у фільтр, проходить гаряча вода. Тому смак фільтр-кави мʼякший, на відміну від звичайного американо, де характерними є гірчинка та різкіший смак. Фільтр-кава багатша на цікаві дескриптори та має більшу цінність у своєму приготуванні.
Американо в історії
Споживання кави в різних частинах світу розвивалось по-різному. Згадайте, що схід славиться своєю кавою по-турецьки, італійці винайшли еспресомашини, а японці подарували світові унікальні пуровери. Америка ж, в свою чергу, споживала в основному фільтр-каву. Проте, будучи в Європі, американські військові просили каву, яка мала входити в їхній раціон. Мовляють, що італійці подавали американцям еспресо, а ті вже додавали до нього воду, щоб максимально наблизити смак напою до фільтр-кави. А вже згодом це назвали американо 🫥
Фільтр є одним з найпопулярніших типів заварювання кави в США. Вся вода проходить через кавове зерно, забираючи найсмачніші компоненти. Протягом останнього століття фільтр-кавоварки з прозорими декантерами були у кожному американському кафе🇺🇸
Серед плюсів фільтр-кави є її швидке і просте приготування. В кавʼярнях вона є переважно вже готовою і наливається відразу клієнтові під час замовлення. Тобто, не потрібно чекати, поки її приготують.
Що подобається вам більше?
Американо на основі еспресо
Фільтр-американо
Каву альтернативного заварювання (фільтр-каву) рекомендують куштувати охолодженою та в трьох різних температурах:
- 70 градусів С°
- 40 градусів С°
- 25-30 градусів С°
Зі змінною температури змінюється і смак напою. Ви будете здивовані наскільки сильно😱Так, ми знаємо... інколи важко втриматись і не випити все одразу.
Поради щодо вибору кави:
Для фільтр-кави використовуйте каву світлішого обсмажування. Вона допоможе уникнути неприємної гіркоти в готовому напої. Використовуйте грубший помол, адже час заварювання фільтрованої кави є більший, відповідно дрібніший помол дасть переекстаркцію. Також рекомендуємо обирати каву не в супермаркеті, а в кавʼярнях, які спеціалізуються на хорошій каві. Зараз зазвичай усі кавʼярні пропонують вибір зерна в упаковках. Просіть барист допомогти вам з вибором. Вони розкажуть про смакові характеристики та дескриптори в каві
Також, ви можете обрати каву в нашій онлайн-крамниці. Для легшого вибору обирайте "світле обсмажування" , а далі дивіться по смаках, які вам більше до вподоби. До прикладу, кави з Кенії характеризуються своїми приємними дескрипторами лимонного курду, темних ягід та навіть перцю, а кава з Ефіопії відома своїми дескрипторами жовтих кісточкових, таких як персик, нектарин та навіть диня.
Comments