top of page

Інфʼюз — експерементальна обробка кави

Поговоримо про інфʼюзну обробку. В чому суть процесу та чому вона стає все популярніше



Що таке інфʼюз


Якщо коротко — це додаткова ферментація в різних речовинах для змінення або доповнення смакового профілю кави.


Спочатку зерна обробляються переважно митою або натуральною обробкою, а згодом їх поміщають в рідину для подальшої інфʼюзної обробки. Використовувати можуть дуже різноманітні речовини - від фруктів,меду і сиропів до алкогольних напоїв,як от ром чи вермут. Після ферментації ягоди промиваються, видаляючи залишки рідини, і піддаються подальшій обробці,щоб в результаті потрапити до вас в горнятко.


Цей метод набув великої популярності через бажання кавових ентузіастів урізноманітнити кавові напої за рахунок новітніх методів обробки, смаки яких будуть відрізнятись від класичних сортів кави. Кава з ромом, маракуйєю,вишнею чи персиком ? Це стало можливо без додавання жодних штучних ароматизаторів, завдяки накій обробці.


Ця обробка допомагає змінити або доповнити смаковий профіль зерна

Щоб приготувати інфʼюзовану каву, зазвичай обирають високоякісні кавові зерна та інгредієнти, щоб досягти гармонійного поєднання смаків. Процес інфʼюзії може тривати різну кількість часу, в залежності від рецепту та інгредієнтів.


18 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page