top of page
  • Фото автораVolodymyr

Що міцніше?💪🏻 Капучино чи лате?


Отакої, ми розвіємо цей міф про ту саму міцність кавових напоїв. Відразу мусимо уточнити, що мова йде саме про вміст кофеїну в напоях.


Насправді, все залежить від порції кави в цих напоях. Якщо в звичайне капучіно входить 9 г кави, а в лате - 18 г, то звичайно, що лате буде містити більше кофеїну. І кількість молока ніяк не вплине на це. Якщо ж ви замовляєте подвійне капучіно (в якому подвійна порція еспресо), то ці напої будуть однаковими за міцністю. Хоча, на смак м’якшим здається лате. Це через домінування молока.


Що стосується смаку цих напоїв то в ідеальному капучіно ви не маєте більше відчувати ні молоко, ні каву. Це називається гармонійним балансом. До речі, вміст кофеїну в самій чорній каві, залежить від часу контакту самого зерна з водою. Тобто кофеїну в еспресо набагато менше ніж у вашому горнятку каву, а міцнішим воно вам здається лише через тактильні відчуття, адже еспресо більш плотне та олійніше ніж запарена кава.


ВИСНОВОК: смак лате справді м‘якший, але кількість кофеїну це не змінює. Класичне капучіно містить менше кофеїну, ніж лате від KREDENS CAFE

26 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page