top of page

Дріп кава

Оновлено: 27 трав. 2023 р.


Історія:

Дріп-пакети - зовсім не новинка на кавовому ринку. Вигадали їх в Японії ще в 1990-х роках. Проте лише в 2015-2016 рр все більша кількість людей проявила інтерес до цього винаходу. І тільки декілька років тому цей тренд підхопили і в Україні, а обсмажники з різних куточків країни розробляли свої дріпи.


Чому ж вони набули такої популярності?

Сам спосіб приготування дуже простий, що і підкупляє споживачів. Адже це спосіб приготувати мелену каву проливом без спеціальних навичок і аксесуарів, пакет можна взяти з собою у подорож і він точно займає менше місця ніж будь-який відомий нам гаджет.


За смаком кава буде нагадувати каву з воронки. Головне не допустити старіння кави, адже найкраще вона смакуватиме близько місяця від дати виготовлення. Тонкий папір, з якого виготовлений пакетик, не впливає на смак напою. Він довше залишається свіжим і не вивітрюється, тому що в порційну упаковку доданий азот. Для збереження смаку після розфасовки кави по пакетиках з мікрогубки видувають кисень, тобто відкачують повітря, упаковують у фольгований пакет і закачують азот.


Щоб приготувати дріп-пакет потрібно лише:


  • горнятко чи інша схожа тара (ідеально від 250 мл). Краще використовуйте високу ємність, щоб упаковка не занурилася у воду

  • сама дріп-кава

  • 190-200 мл гарячої води (92-94 °C)


Процес заварювання:

  • Дістаньте пакетик з індивідуальної упаковки і відкрийте. Встановіть на чашку за допомогою спеціальних картонних тримачів з боків. Краще використовувати високу чашку, щоб пакет під час заварювання не занурювався в напій і кава не вийшла перенасиченою.

  • Повільно вливайте воду в пакет. Будьте обережні з кількістю води, адже її надлишок зробить напій водянистим. Не вливайте воду одразу, адже потрібен час для екстракції.

  • Щойно вся вода прокапала, зніміть з чашки і викиньте використаний дріп-пакет. Трохи почекайте, поки напій охолоне — так ви не обпечетеся, а смак максимально розкриється.



Дріп-каву можна придбати у нашому онлайн-магазині, з доставкою по всій Україні





319 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Cold Brew

bottom of page