top of page
  • Фото автораVolodymyr

Нітро Колд Брю

Оновлено: 31 трав. 2022 р.

Нітро кава - напій, що набув своєї популярності кілька років тому на заході Європи, винайдений у 2016 році у США. Стрімко набув популярності завдяки своїм ключовим перевагам, що допомогли провадавти його не лише у кав'ярнях, а й навіть у спортзалах і пабах

Що таке Нітро колд брю взагалі?

Напій готують на основі вже звиклого в наш час, колд брю. Кава заварюється крижаною водою з льодом 24 години. За цей час із зерна вимивається практично увесь кофеїн, який збагачує готовий напій. А далі газоподібний азот пропускають через цю каву. Крихітні бульбашки проходять через колд брю, і на його поверхні утворюється густа стійка піна. На вигляд цей напій нагадує пиво "Guinness" або "stout".

Головне завдання полягає саме в тому, щоб розчинити газоподібний азот в каві. Це робиться за допомогою систем, які можуть накачати азот під тиском. Можна скористатися установкою для наливу пива. Також знадобитися балон з азотом. Подавати цей газ найкраще в охолоджену каву, так як при низьких температурах азот істотно легше розчиняється в ній.


Така кава має ніжний, вершковий присмак, проте до неї не додають молока чи вершків. Тому цей напій не містить лактози. Цей смак пояснюється наявністю в напої дрібних бульбашок азоту. Напій практично не містить калорій (близько 3-5 ккал на 100 мл) та не містить цукру. Добре освіжає, хоча і не містить льоду. Проте, для любителів солодкої кави, є можливість скуштувати Нітро-каву з грейпфрутовим смаком.


Вперше про впровадження нітро кави у KREDENS заговорили ще у 2018 році, коли відділ маркетингу та PR, захопився ідеєю вивести світову новинку на той час на ринок Львова. Готувалось два варіанти ознайомлення львів'ян з напоєм - продаж напою в жестяних банках та установка кеги для приготування на центральні кав'ярні. Планувалась масштабна нітро-вечірка на Валовій. Наші плани набували масштабності, проте пандемія поставила їх на паузу. У 2020 році тестово ми зпустили в продаж Нітро колд брю на проспекті Свободи, де напій набув чималого розголосу.

Ідея запуску нітро кави все таки жила, проте в оновленому її варіанті. А вже цього, 2022 року ми запускаємо в усіх наших кав'ярнях продаж розливного Нітро колд брю. Здається, це літо буде незабутнім і справді перетвориться на #Нітроліто




1 085 переглядів4 коментарі

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page